Hristos nu este contabilul vietii noastre, ci prietenul de pe Cale

Ploua cu vorbe marunte¦ Oamenii nu sunt afectati de ceea ce li se intampla, ci de cum inteleg ei ceea ce li se intampla. Nu renunti niciodata la ce nu ai avut sau la ce ai avut si mai vrei, poate. Purtam vii si mortii in noi si le dam putere. Sunt persoane care te inteleg dintr-o singura privire si persoane care nici dupa mii de cuvinte nu ar fi in stare sa o faca. Omul in complexitatea sa este compus din plus si minus, din soare si nori. Nu putem lua de la celalalt doar ceea ce ne face comozi. Iubirea implica TOT, altfel nu mai e iubire¦

Cobori adesea in beciul interior al fiintei pentru a scoate la lumina ceea ce esti. La cea mai mica adiere de vant te clatini sau te darami? Uneori mori de mai multe ori in aceeasi clipa. Sunt momente in viata cand nu exista niciun cuvant dulce pentru alinarea durerii. Pot doar sa fiu langa tine, sa plangem impreuna¦ Dumnezeu nu te cauta dupa locul in care esti, ci dupa strigatul inimii. In altarul sufletului se rezolva durerile. Hristos nu se ingretoseaza de noi niciodata. Hristos nu este contabilul vietii noastre, ci prieten pe Cale.

Este o nebunie sa urasti toti trandafirii, pentru ca te-ai intepat intr-unul. Sa nu crezi in iubire, doar pentru ca cineva nu te-a iubit. Sa renunti la visele tale, pentru ca celalalt nu s-a implinit. Cateodata ma doare, cateodata ma amuz foarte tare. Te vei trezi intr-o dimineata si vei vedea soarele pentru prima data. Rabdarea inseamna sa stii ca iarba nu creste mai repede daca tragi de ea.

Poti gasi ceea ce cauti abia cand renunti sa mai cauti cu disperare si ai liniste cu tine. Iubirea adevarata te prinde deodata. Si nu stii de ce si pentru ce. Te ia pe nepregatite. Iubirea pura apare atunci cand nu te astepti. Dragostea nu se programeaza. Nu exista garantii in nimic. Orice se poate strica. Unele se mai repara, altele nu. Si le schimbam sau renuntam definitiv la acel lucru. Gunoiul unora, comoara altuia. Nici sa le lasi, nici sa le tii. Mai dureaza o zi si vom vedea ce va mai fi.

Sunt greseli care se platesc in exterior si greseli care se consuma pe interior toata viata, in tacere si plans launtric. Discret. Cerul pe timp de furtuna vrea sa ne repare. Suntem pentru ceilalti ceea ce acel fiecare este inauntrul lui. Construiesc cu iubire si culeg orice bucatica de inimioara indoita sau rupta de cei ce nu au invatat sa pretuiasca sensul.

Chiar daca peretii duri ai sufletelor celor care au construit fortarete in jur sunt reci, e nevoie in continuare de iubire. Orice zid are crapatura sa prin care poate creste iarba sau se poate vedea inauntru. Viata isi face loc oriunde. Se naste chiar si din zidul de piatra. Intr-o zi sau intr-o seara umbra o sa dispara. Si ultima oara va deveni prima oara. Ceva cusut pe masura sufletului tau te asteapta.

Exista dublura la cheia inimii? Iubirea nu uita niciodata¦

Hrisostom Filipescu. Asculta. Atinge. Priveste. Iasi, Editura Pim, 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *