Exista o regula foarte importanta in relatiile din viata de familie: aceea de a cere iertare unul de la altul seara, inainte de culcare.
 
Cu multa vorbire nu vei scapa de pacat, dupa cum se spune in Cartea Pildelor (Pilde 10,19), fiindca atunci cand oamenii stau de vorba, cand comunica, intotdeauna ajung sa discute pe cineva¦ imi amintesc urmatoarea istorie: un baiat sedea pe cuptor; au venit vecinele, cumetrele, au inceput sa stea de vorba; el se uita, asculta, iar pe urma a izbucnit, pe neasteptate, in ras.
 
L-au intrebat: De ce radeai? El a raspuns: Pai cand stateati voi de vorba, sedea dracul pe prag si tot scria, scria, scria ce ziceti voi, si pe urma i s-a terminat hartia si a inceput sa scrie pe coada. Pe urma ati terminat de vorbit, si careva a zis: Iarta-ma, iarta-ma¦, si indata i s-a parlit coada, si dracul a pierit, si atunci am ras de bucurie. (Staretul Paisie Aghioritul)
 
Extras din Cum sa intemeiem o familie ortodoxa, 250 de sfaturi intelepte pentru sot si sotie de la sfinti si mari duhovnici, Editura Cartea Ortodoxa, Bucuresti, 2011, p. 145

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *