Maica Domnului si femeia de azi

Oricum am incerca sa vorbim despre lipsurile femeii de azi, tot misogini vom fi numiti. Oricum am incerca sa amintim doar asa, ca o visare cu ochiii deschisi, de randuielile de alta data si inevitabili vom fi catalogati anacronici. Degeaba am incerca sa o judecam si degeaba am incerca sa ii amintim femeii de azi chemarea la care a fost chemata. Degeaba ii vom aminti cum Maica Domnului a raspuns DA chemarii facute de Dumnezeu de a primi in pantece pe Mantuitorul.
 
Putine eve de azi constientizeaza ca Maica Domnului a avut optiunea sa spuna NU si ca ar fi putut sa aduca argument neputinta ei, teama, frica, varsta frageda sau alte scuze. Putini inteleg ca in dialogul avut de Maica Domnului cu ingerul Gabriel, acesta punandu-i in fata chemarea lui Dumnezeu, i-a cerut de fapt acordul pentru a-l primi pe Mantuitorul in pancete, nu a informat-o pur si simplu de ce aveau ce sa se intample cu ea. Prin raspunsul dat, Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau!, Maica Domnului si-a dat acordul, a afirmat acceptul pentru chemarea facuta de Dumnezeu prin inger.
 
Am vazut astazi o stire, citita de o femeie despre tinerele femei care au ramas mamice. Fete de 14, 15, 16 ani cu copii. Tragedie nationala, mai grav ca la Fukushima. Cum sa inteleaga doamna reporterita ca a naste la 16 ani nu e tocmai o tragedie, este varsta la care si Maica Domnului a primit Vestea cea Buna, este varsta la care chiar bunica mea s-a maritat ca probabil si alte bunici. Tragedia nu este ca nasc, ce alternativa ar avea? Avortul? Anticonceptionalele? Cum sa nu nasca doamna reporterita daca dumneavoastra la Antena3 dati numai stiri despre Lady Gaga si Oana Zavoranu? Ce exemple sa aiba tinerii de astazi daca voi ii indopati cu gunoaie si nu ii ajutati cu nimic constructiv numai cu materiale toxice si virale?
 
Este deja obositor sa mai vorbim ca lumea a ajuns unde a ajuns pentru ca nu mai sunt mame frumoase. Daca ar fi mame frumoase, cum vedem bunicile cuminti de la tara, si copiii lor ar fi altfel. Daca mamele s-ar ruga la Maica Domnului pentru copiii lor, nemernicii nu s-ar fi inmultit si nu ar fi stapanit lumea in masura in care o fac in zilele noastre.
 
Femeia de azi insa rade de Maica Domnului. Credinta o oboseste, rugaciunea o plictiseste, cele zece porunci o irita ingrozitor. Telenovelele si horoscopul insa o veselesc. Moda si barfele o fac sa se relaxeze, iar vreo potaie pe langa ea chiar ii satisface lipsa de afectiune pe care barbatul nu i-o ofera. Copiii sunt o corvoada si nu se mai regaseste in jertfa, jertfa pentru cresterea copiilor este un fenomen extraterestru pentru ea, iar cariera este vazuta ca o mantuire. Micile exceptii sunt picaturi intr-un ocean.
 
Lumea arde. Barbatii au ars de mult iar copiii se zbat in mijlocul focului in timp ce femeia se uita le televizor vrajita fiind de oglinda fermecata.
 
sursa: http://www.chiazna.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *