Mi-e teama de moarte

A venit o data o doamna la mine, la birou, si mi-a spus: „mi-e teama de moarte”. Era tanara, era bolnava, avea si copil, era medic de profesie si cunoasterea foarte bine simptomele bolii. Si mi-a spus: „ma tem de moarte”.

Eu am stat un timp fara sa-i vorbesc. Ce pot sa-i spui unui asemenea om?! Sfantul Vasile cel Mare spunea ca atunci cand ne doare ochiul si medicamentul care il punem pe ochi ne face sa suferim. Eu i-am raspuns: „ai fost indragostita vreodata? Ce relatie era intre voi?”. „Ce legatura are frica de moarte cu indragostirea?”, „Trebuie sa te indragostesti mai mult decat ai fost indragostita de sotul tau”, „de ce anume, de cine sa ma indragostesc?”.

I-am spus: „sa te indragostesti de Arhanghelul Mihail. Sa ti-l faci prieten pe Arhanghelul Mihail. Sa-ti pui o icoana, sa o saruti, sa te inchini, si sa ti-l faci prietenul tau. Atunci nu-ti va mai fi frica de moarte, pentru ca acela te va lasa sa traiesti atat cat este de trebuinta, iar atunci cand va veni sa te ia iti va fi prieten, si astfel il vei simti”.

A ramas fara grai, nu stia ce sa-mi raspunda. Dar, acest lucru a tamaduit-o. 

 IPS Ierotheos Vlachos, Conferinta Viata duhovniceasca a crestinului in societatea actuala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *