Ne asteapta ani grei…

Dumnezeu ingaduie sa se faca acum o zguduitura puternica. Vin ani grei. Vom avea incercari mari… S-o luam in serios, sa traim duhovniceste. Imprejurarile ne silesc si ne vor sili sa lucram duhovniceste. Si este bine sa facem aceasta cu bucurie si de bunavoie, iar nu cu mahnire, de nevoie. Multi sfinti ar fi dorit sa traiasca in vremea noastra ca sa se nevoiasca.
 
Eu ma bucur ca unii ma ameninta ca ma vor curata, fiindca vorbesc si le stric planurile. Noaptea tarziu cand aud din chilie pe careva sarind gardul, inima imi bate dulce. Dar cand striga: A venit telegrama, sa faci rugaciune pentru cutare bolnav imi spun: Acesta a fost? S-a dus si aceasta ocazie!…. Nu pentru ca m-am ingreuiat de viata, ci ma bucur de moarte. Sa ne bucuram ca ni se da aceasta ocazie astazi. Are o rasplata foarte mare.
 
In timpul ocupatiei germane deveneai erou daca nu salutai un german. Acum devii erou daca nu saluti pe diavolul. Oricum, vom vedea evenimente infricosatoare. Se vor da lupte duhovnicesti. Sfintii se vor sfinti mai mult si spurcatii se vor spurca si mai rau. Cu toate acestea, inlauntrul meu simt o mangaiere. Aceasta este o furtuna si numai nevointa are valoare, pentru ca acum nu avem vrajmas pe Ali-Pasa sau pe Hitler sau pe Musolini, ci pe diavolul. De aceea vom avea si rasplata cereasca.
 
Fie ca Bunul Dumnezeu sa puna in valoare raul, prefacandu-l in bine! Amin.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *