Nu judecati, ca sa nu fiti judecati…

Vineri, ora 13:00, in centrul vechi din Constanta, la un fast-food din zona, statea la coada un oarecare parinte. Imbracat in reverenda, astepta sa ii vina randul sa comande. Un grup de tineri in spatele dansului vocifera: „Ia uite, ba, popa mananca la fast-food…”, „Ba, dar azi nu este zi de post? Pai daca nici popa nu tine post, noi de ce am tine?” Desi ii auzea, nu le-a spus nimic si, venindu-i randul sa comande, parintele spuse:

„- Fiti amabila, un kebab cu de toate. Cat mai mare sa fie, rogu-va!”, ceru parintele zambind.

„- Ce, parinte, ti-e foame rau?”, spuse doamna cu obraznicie. „Iti fac cum fac la toata lumea. Daca ti-e foame tare, ia-ti doua.”

„- Cred ca unul ar fi suficient pentru acum, dar mai puneti unul la pachet, va rog!” replica parintele, cu acelasi zambet pe fata.

Femeia le-a pregatit pe amandoua. Pe unul l-a pus pe tava si pe al doilea l-a pus in punguta. Parintele a platit, le-a luat si, intr-un colt mai indepartat al terasei, la o masa unde astepta un copil imbracat mai ponosit, parintele aseaza tava in fata lui, ii ofera punguta si, sarutandu-l pe frunte ii ureaza „Pofta buna!”, dupa care pleca in treaba dumnealui. Atat femeia cat si tinerii care mai devreme vociferau in spatele parintelui, vazand gestul acesta, au amutit…
 
Luati aminte: „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.” (Matei 7:1-2)

Pr. Diac. George-Mihai Hrituleac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *