Parinte Paisie, nu stiti cumva vreun medicament?

 Ã¢â‚¬â€œ Parinte, omul acesta are tensiune. Nu stiti cumva vreun medicament?
-Tensiune? Ia vino aici sa ti-o cobor! (Si zambind, ii prinde capul intre maini si il apasa, in timp ce acela statea  bucuros si cu  evlavie, primind  tratamentul Staretului asupra capului sau).
 
Tensiunea este din neliniste, binecuvantatule, continua serios Staretul. Tu sa rezolvi problemele cele usoare. Pe cele grele sa le lasi lui Hristos. Sa nu incerci sa le rezolvi tu pe toate. Dupa ce vei pleca de aici, sa treci pe la Talea (bacanul din Careia) sa cumperi niste indiferenta buna, iti va da si pe datorie, a spus Staretul razand.
 
***
Odata am avut infectie urinara. In decursul unui an luasem de cinci ori antibiotice puternice. Si de fiecare data am facut aceasta timp de o luna de zile. Dar fara nici un rezultat. In cele din urma am mers la Staret sa-i cer sfatul.
 
-Ia orz curat, fierbe-l pana se va desface bobul, si bea numai zeama.
 
-Cat sa beau?
 
-Bea cat vrei. Rau nu o sa-ti faca. Este si intaritor. Curata tot sistemul¦ rinichii, vezica urinara. Sa bei cate un pahar dimineata, la amiaza si seara.
 
-Pentru cat timp, Parinte?
 
-Ei!¦ bea timp de o luna.
 
Intr-un termos mare, cam de un litru, puneam apa fiarta si aruncam inauntru o mana de orz, spalat mai dinainte de praf. Il lasam toata noaptea, iar dimineata il strecuram si beam zeama.
 
Dupa cincisprezece zile m-am facut cu desavarsire bine si nu am mai continuat tratamentul. Orzul a facut o treaba mai buna decat antibioticele, fara sa pricinuiasca efecte negative.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *