Cum si-a adus Sfanta Monica sotul la credinta

In viata Sfintei Monica, mama fericitului Augustin, cunoastem ca ea era casatorita cu un pagan, un om aspru si foarte manios. Din cele mai marunte motive, acela izbucnea si se napustea spre nevinovata lui sotie. Ea putea, la fiecare asemenea intamplare, sa-si gaseasca indreptatire impotriva falselor lui invinuiri, insa a ales sa taca si sa se roage lui Dumnezeu. Cand il vedea linistit, ea ii explica pricina pentru care sotul s-a maniat si il linistea. Atunci acesta isi dadea seama cat era de nedrept cu sotia lui, cat il intrecea ea prin bunele ei insusiri, mai cu seama prin rabdarea si smerenia ei, si astfel o aprecia si mai mult.
 
Cu trecerea timpului, a fost castigat pe deplin de ingaduinta si daruirea ei, incat la sfarsitul vietii el s-a lasat de paganism si a devenit crestin.
 
Mare intelepciune se ascunde in ingaduinta! Cel ce poate sa cedeze, acela poate sa si biruiasca. Iar cel ce doreste ca repede sa-si impuna parerea sa si, in impotrivirea catre altii, arunca grele ofense si amenintari, acela nu poate sa biruie, pentru ca este slab in rabdare si in intelepciune.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *