Sa avem bucuria lui Hristos

Hristos este bucuria, lumina cea adevarata, fericirea. Hristos este nadejdea noastra. Legatura cu Hristos este iubire, este dragoste, este inflacarare, este dorinta arzatoare dupa cele dumnezeiesti. Hristos este totul, El este iubirea noastra, El este dragostea noastra. Dragostea lui Hristos este o dragoste ce nu se poate pierde. De acolo izvoraste bucuria.
 
Bucuria este Hristos Insusi. Este o bucurie ce te face alt om. Este o nebunie duhovniceasca, dar in Hristos. Acest vin duhovnicesc te imbata precum vinul cel curat. Asa cum spune David: Uns-ai cu undelemn capul meu, si paharul Tau este adapandu-ma ca un puternic (Ps. 22, 5). Vinul duhovnicesc este curat, adevarat, foarte tare, si cand il bei, te imbata. Aceasta betie dumnezeieasca este darul lui Dumnezeu ce se da celor curati cu inima.
 
Postiti cat puteti, faceti cate metanii puteti, desfatati-va de cate privegheri puteti, numai sa fiti bucurosi. Sa aveti bucuria lui Hristos. Este bucuria care tine vesnic, care poarta intr-insa vesnica fericire. Este bucuria Domnului nostru, care aduce linistea cea neclatinata, bucuria cea linistita si linistea cea fericita. Este bucuria cea plina de tot harul, care covarseste orice bucurie. Hristos voieste si simte multumire daca raspandeste bucuria, daca ii imbogateste pe cei credinciosi ai Sai cu bucurie. Ma rog ca bucuria noastra sa fie deplina (I Ioan 1, 4).
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *