Tineti-va aproape de Dumnezeu si nu va va atinge nimic rau…

Cea mai mare scoala a vietii este sa cunosti pe Dumnezeu si pe tine insuti. Daca ne-am judeca mereu pe noi si faptele noastre, nu am mai avea timp sa judecam pe altii si faptele lor! Nu lasa lucrurile exterioare sa le distruga pe cele interioare. Mereu se vor gasi motive sau oameni care sa te traga in jos, dar cauta bine in tine si vei gasi mult mai multe motive care sa te duca in sus. Iubeste cu adevarat si fara de pacat! Iarta, iubeste, cucereste tot ceea ce cerul doreste. Gandul si urechea ta nu le apleca la oameni caci vei fi ranit, apleaca-le la Dumnezeu si vei fi mantuit.
 
Nu va speriati, tineti-va aproape de Dumnezeu si nu va va atinge nimic rau. Daca fata de Dumnezeu esti in regula, curat, impacat, atunci esti un om minunat, chiar daca de lume esti urat, judecat sau alungat. Tu iarta, iarta pe oricine, caci aceasta este cea mai mare minune astazi.
 
Nu ii poti opri pe cei ce vor sa-ti faca rau oricat de bun ai fi tu, dar poti ca tu sa nu faci rau nimanui. Omul zilelor noastre este foarte instabil atat in credinta cat si in prietenie. Oamenii se vand prea usor fie unii pe altii, fie pe ei insisi. Respectul, increderea, iertarea, iubirea, dragostea, smerenia, rabdarea le mai gasim doar in carti. Imposibil sa fie o lume mai buna, daca noi suntem mai rai pe zi ce trece. O lume mai buna se poate face doar prin bunatate noastra, nu prin rautate.
 
Indepartarea de Dumnezeu, de adevar, de normalitate aduce multa pedeapsa si greutate. Omul intrece masura in toate pacatele si faradelegile. Nu se mai roaga, nu se mai pocaieste, nu se mai spovedeste si atunci inima i se umple de invidie si ura. Avem timp de orice mai putin de Dumnezeu. Omul se strica pe zi ce trece, se indeparteaza de Dumnezeu si se afunda in pacate tot mai rau. Nu mai crede in ce spune Sfanta Scriptura, dar crede tot ce spune televizorul sau internetul. Nu mai cauta in evanghelie adevarul, acolo unde l-ar gasi nestirbit, ci il cauta pe internet unde minciuna este infloritoare. Din aceasta pricina dispare puterea de a se mai ruga dar mai ales de a ierta. Dispare puterea de a mai iubi curat. Dispare normalitatea si dreptatea, iar in locul lor apar superficialitatea si anormalitatea. Trebuie multa rugaciune si curatie ca sa trecem cu bine in vesnicie.
 
Incearca sa nu lasi ca vorbele oamenilor sa inlocuiasca cuvintele lui Dumnezeu. Si orice tulburari sau sminteli ai vedea in jurul tau, trebuie sa ramai statornic in credinta. Si cel mai bine este daca poti trece peste toate cate ti se intampla, fara sa judeci, caci atunci vei scapa si tu de judecata lui Dumnezeu. Imprastie in jurul tau doar iubire si iertare, smerenie si dragoste adevarata.
 
Parintele Ioan Danci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *