Vorbirea tradeaza starea in care se afla creierul nostru

Vorbirea este traducerea in sunete a gandurilor noastre, a vibratiilor noastre, a cuvintelor.
 
Cum este discursul nostru astazi? Nu dam atentie tonului pe care il avem atunci cand vorbim sau ce cuvinte rostim. Utilizand cuvinte vulgare si murdare, uitam pur si simplu ce inseamna o comunicare recunoscatoare. Asta nu doar demonstreaza nivelul nostru de degradare. Oare nu este evident ca atunci cand folosim astfel de cuvinte fericirea din interiorul nostru nu creste. Din contra. Oferim posibilitatea sa apara energie negativa, apoi ne intrebam de ce trebuie sa facem tratamente pentru durerile de cap.
 
Pentru ca exista o legatura directa intre starea creierului nostru si vorbire. Daca mintea noastra este sanatoasa, atunci vorbirea va fi pe masura. Un creier sanatos este intotdeauna pozitiv. Avand o asemenea stare, noi nu vom barfi, nu vom critica, nu vom expune pretentii. Nu ne vom plange de destine. Tonul vocii va fi calm si placut. Fiecare va dori sa vorbeasca cu o asemenea persoana. Cand vorbesti cu un ton ridicat demonstrezi ca ai un suflet slab.
 
De regula, 90% dintre toate certurile si conflictele apar atunci cand vorbim pe cineva de rau. Noi toti trebuie sa invatam sa vorbim placut, manierat, controlandu-ne gandurile rostite. In Vest, o persoana care nu este capabila sa-si controleze discursul este considerata o persoana primitiva.
 
A trecut ceva timp de cand a fost demonstrat faptul ca noi preluam calitatile acelei persoane despre care vorbim si la care ne gandim, din acest motiv, atunci cand vorbim de rau pe cineva, criticandu-l, ne asumam calitatile negative ale acelei persoane.
 
Probabil ai observat ca cu cat mai mult egoism, invidie si ura avem in noi, cu atat mai greu ne este sa vorbim despre cineva cu placere. Cu cat mai vulgar este discursul nostru, cu atat mai putin armoniosi suntem noi si in rezultat primim lectii dure de la viata.
 
Una dintre cauzele oboselii noastre este faptul ca vorbim prea mult. Vorbirea multa e un semn ca suntem pustii. Trebuie sa vorbim putin, calm si cu rabdare. Asa vom putea economisi energia si timpul. Trebuie sa invatam sa ne verificam cuvintele. Fiecare cuvant trebuie sa aiba un sens, aceste cuvinte vor fi intotdeauna puternice.
 
Și mai este un sfat, probabil cel mai pretios dintre toate: gandeste-te bine, inainte sa vorbesti.
 
Cuvintele vor avea un sens daca vor fi pline de admiratie fata de ceilalti. Și astfel, atunci cand vei adresa cuvinte mai dure, ele nu vor fi percepute ca o jignire, ci ca un sfat.
 
Trebuie sa vorbesti despre toate, insa cu respect si iubire. Orice cuvinte ar spune o mama copiilor ei, insa, rostite cu dragoste, copii nu vor primi aceste cuvinte cu rautate. Ei vor simti dragostea mamei si vor intelege ca ea le vrea binele.
 
sursa dozadesucces.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *