Voi doi sunteti un singur trup…

Rabdarea dumneavoastra crestina, smerenia si iubirea isi vor face, la timpul potrivit, lucrul lor, iar jumatatea dumneavoastra, sotul, va invia cu duhul. Pentru aceasta, incepeti sa lucrati asupra dumneavoastra: daca el isi iese din fire, nu va iesiti si dumneavoastra. Intelegeti ca lui ii este mai greu decat dumneavoastra, caci el nu Il cunoaste pe Dumnezeu, iar vrajmasul il conduce acolo unde el nu vrea.
 
Incepeti sa va rugati pentru el in permanenta, cu compatimire, aduceti-va aminte ca si lui i-a fost greu in copilarie, ca si dumneavoastra. Iar restul este lucrarea lui Dumnezeu.
 
Cititi capitolul 7 din Epistola I catre Corinteni si tineti minte ca dumneavoastra suferiti impreuna cu sotul, pentru ca voi doi sunteti un singur trup.
 
E bine sa va rugati in taina pentru el. Trebuie sa faceti aceasta neaparat, pentru a nu-l provoca pe el sa huleasca impotriva lui Dumnezeu. Va veni poate vremea ca ceea ce faceti acum in taina sa faceti atunci pe fata. Binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie asupra dumneavoastra!
 
Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povatuiri pe drumul Crucii, Editura de Suflet, Bucuresti, 2013, p. 179-180

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *