Lasati moda! La Biserica vino sa te rogi

Parintele si picta si se ruga. Le facea pe ambele. Nu-i placea moda. Zicea femeilor: Sa nu vii la Biserica cu moda ca sa intoarca altii capul dupa tine. Sa nu-ti pui haine stralucitoare! Sa nu te machiezi, sa nu-ti dai cu rosu pe buze, sa nu te vopsesti. Ca asta inseamna ca tu nu crezi ca Dumnezeu te-a facut frumoasa, ca a gresit si vrei tu sa te faci.
 
Mereu zicea: Lasati moda! La Biserica vino sa te rogi!. Odata a venit un baiat tanar si i-a zis: Parinte, am venit la Biserica sa-mi gasesc nevasta., iar dansul i-a raspuns: Eu credeam ca la Biserica vii sa te rogi, nu sa te casatoresti. Hai, lasa! Roaga-te si mai apoi, vedem ce vrea Dumnezeu cu tine. Tot cand ne certa cu moda, ne zicea: Lasa hainele care nasc invidie! Tu vino la Biserica cu straie curate, simple!.
 
Parintelui ii placea mult sa ne invete. Stateam in Biserica, dansul scotea din altar un scaunel si noi pe jos, in jurul dansului.
 
Parintele iubea canoanele. Dupa ele te invata si dupa ele te certa.
 
Parintele avea darul facerii de minuni. Dar eu nu pot spune despre asta. Dansul vedea. Si-ti vorbea asa cum Dumnezeu ii descoperea lucrurile despre tine. Pe mine m-a intrebat: Esti domnisoara?, si i-am spus adevarul. O luna traisem in pacat. Dansul mi-a zis: Acum gata cu ce-a fost! De acum stai aici si sa iubesti Biserica!. Nu mi-a mai trebuit niciodata barbat si uite de 60 de ani sunt numai cu Biserica. Si n-am fost singura. Maica Domnului mi-a dat tot, iar Parintele avea grija si de mine. Ä‚sta era darul dansului cu care facea minuni. Iti schimba toata viata. (Ecaterina T., 81 ani)

Parintele Sofian Boghiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *