Cine lasa o dragoste curata, nu mai gaseste fericirea niciodata!

Am vazut si barbati crescand copii singuri, si femei crescand copii singure. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea, nu cu jena, cu seriozitate. Nu putem fi barbati numai in pat, si in societate trebuie sa fim la fel de barbati! Degeaba poti sa demonstrezi tu ca poti face un copil, daca nu poti demonstra ca-l poti creste! 

Cand ti-ai ales sotia, sa stii ca-i pentru todeauna, sa nu vii cu scuze puerile. Vai, dar nu ne intelegem, nu ne potrivim, nu avem acelasi caracter! Nu te joci cu o taina a lui Dumnezeu! Este un cantec popular: Cine lasa o dragoste curata, nu mai gaseste fericirea niciodata! Deci, poti sa te insori de 10 ori.. tu tot la prima dragoste ai sa fii cu sufetul, chiar daca nu o recunosti, sau o barfesti, sau o judeci.. si despre baiat invers, la fel!

Dar ma intreb un lucru: Cum in 4,5,6,7,8 sau 9 ani de prietenie te-ai inteles, si cand ai devenit mama si tata si apare pruncutul si responsabilitatea, din ziua aia nu te mai intelegi!? Nu e acelasi om? E clar ca trebuie sa stam impotriva diavolului in ziua cea rea, cum spune Ap. Pavel! Nu trebuie sa plecati de la premiza ca trebuie voi doi sa va iubiti, pentru ca eu cred ca apare rutina¦Hai sa va explic un lucru! Cea mai buna prajitura din lume, reteta, o faci de 5 ani 10, 15, 20 de ani, e traditia casei. La un moment dat, spui ca as mai face si ceva nou! Asa apare si in famile, la un moment dat vine dracul cu imaginatia.. ca ar putea fi ceva interesant. Dar sa mergi pe acest principiu: Nu pentru mine, pentru copilul meu, ma straduiesc, asa cum parintii mei mi-au asigurat mie o mama si-un tata, si eu sa le asigur copiilor mei.

Parintele Calistrat Chifan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *