Cine se roaga din toata inima, va dobandi si pacea launtrica

Prin rugaciune se poate dobandi de la Dumnezeu orice ai cere, numai sa fie vrednice de Dumnezeu rugaciunile noastre. Trebuie, insa, ca rugaciunea sa fie facuta cu inima curata, cu staruinta si cu smerenie. Insusi Mantuitorul Hristos ne fagaduieste acest lucru, cand zice: Toate cate veti cere intru rugaciune, crezand, veti lua. Si iarasi: Cereti si se va da voua.
 
Cine se roaga din toata inima, adancind cuvintele rugaciunii, pe langa implinirea cererii sale, va dobandi si o pace launtrica pe care nu i-o poate da lumea, acea pace fagaduita de Iisus Hristos Mantuitorul, cand a spus: Pacea Mea dau voua, nu precum da lumea va dau Eu (Ioan 14, 27). Si simtim atunci o siguranta, aceea ca nu suntem singuri pe lume, numai oamenii, cu noi este Dumnezeul parintilor nostri, care ne ocroteste si ne apara in viata noastra pamanteasca.
 
Se intampla uneori ca Dumnezeu nu implineste numaidecat si indata rugaciunile noastre. Cum Sfanta Monica, mama Sfantului Augustin, s-a rugat vreme de 18 ani lui Dumnezeu sa-l intoarca pe fiul sau, Augustin, la Dumnezeu. Staruinta in rugaciune i-a placut lui Dumnezeu si El i-a implinit-o cu adevarat, intorcand pe fiul sau la credinta, dar nu oarecum, ci inzestrat cu frumusetile harului care impodobeau sfanta lui viata.
 
Iar pentru ca nu stim daca toate rugaciunile noastre ne sunt de folos, totdeauna este bine sa incheiem rugaciunea noastra cu aceste cuvinte: Doamne Care stii toate, ajuta-ma ca rugaciunea pe care o fac inaintea Ta sa se implineasca dupa voia Ta cea sfanta! Doamne, faca-se voia Ta in viata mea!.
 
(Ne vorbeste Parintele Sofian Boghiu, Editura Vanatori, Manastirea Sihastria, 2004, p. 41)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *