Hristos este azi mai batjocorit decat oricand¦

Sa stiti ca nu e o gluma relatia noastra cu Dumnezeu, sa stiti ca toata aceasta lume, cu toata civilizatia ei, este un moft. Ai inchis ochii si nu mai stii nimic de civilizatie si de mergerea pe Luna sau pe Marte si asa mai departe¦ Toate sunt mofturi, un singur lucru este adevarat: relatia noastra cu Dumnezeu, nemurirea sufletului nostru si ceea ce ne asteapta dincolo de moarte, adica o moarte spirituala vesnica sau o viata vesnica.
 
Hristos este azi mai batjocorit decat oricand
 
Acum, cand Iisus Hristos este mai batjocorit ca oricand, sub pretextul democratiei si al libertatii, cele in care noi am crezut, virtutile, faptele bune, credinta pe care Biserica le propovaduieste, toate sunt batjocorite. Democratia e o ticalosie, dupa cum se vede. Libertatea este o anarhie. Si nu ma supar asa mult ca occidentalii batjocoresc pe Dumnezeu, dar cand aflu ca o scriitoare romanca scrie o piesa ticaloasa, pe care o reprezinta la Iasi, o femeie care a fost frustrata, probabil, de a fi mama sau de a fi sotie, sau nu stiu ce s-a intamplat cu ea si care se rascoala impotriva lui Dumnezeu si foloseste cele mai urate expresii¦ O ticalosie fara margini¦! O femeie care a pierdut simtul matern, simtul feminitatii, simtul responsabilitatii pentru cresterea copiilor, aceasta femeie il batjocoreste pe Iisus si propriul suflet, trimitandu-l in iad. Din nefericire, au fost actori care au jucat si regizori care au pus in scena aceasta piesa la Iasi.
 
Dar noi sa nu ne lasam doborati nici de minciuna, nici de teroare, nici de invataturi gresite, nici de erezii, nici de toate aceste contestari ale Mantuitorului.
 
Ne-am obisnuit cu raul
 
Astazi ne-am obisnuit cu toate ereziile. Asa ne-am obisnuit cu ele, incat nu se mai tulbura nimeni de nici o erezie noua care apare. Nu se mai tulbura nici de homosexuali, nu se mai tulbura nici de Codul lui da Vinci. Ne-am obisnuit cu raul. Aceasta este partea cea mai grea pentru societatea noastra. Ne-am obisnuit cu raul in asa masura, incat nu-l mai sesizam.
 
Aceasta a ajuns situatia noastra morala, in momentul de fata, in lume. Orice erezie care apare, in primul rand isi castiga prezenta in cetate prin legea murdara a societatii. Toate societatile contemporane au legi murdare. Toate sunt antihristice, toate sunt pentru distrugerea morala, pentru izolarea individului, pentru dezbinarea lui, pentru a face din el un sclav, o rotita a Guvernului. Indiferent unde este, in cea mai mare democratie! Toate acestea, incet-incet ne-au obisnuit cu raul.
 
Astazi nimeni nu mai striga ca se intampla asa sau ca se intampla asa, sau ca Iisus este batjocorit, sau ca toata credinta noastra este transformata intr-un fel de joc murdar. Crestinii sunt socotiti inapoiati mintal fiindca cred in Iisus Hristos. Nu avem alta credinta, spun cei de azi, decat credinta care este palpabila: avem dreptul la bucuria vietii acesteia, fara frau!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *