Pastrati-va curate asa cum Dumnezeu v-a lasat¦

Cu gandul la Dumnezeu va port in inima pe toti, cu cele mai frumoase nadejdi ce mi-au inflorit in suflet dupa atatia ani de suferinta mare si fericita.
 
Ce bucurie mai mare poate trai omul pe aceasta lume, decat aceea de a se simti in slujba binelui si a iubirii, constient de nimicnicia si pacatosenia sa?!
 
Doamne! Ce bine am facut eu in aceasta viata de mi-ai daruit asemenea bucurii, de mi-ai daruit iubirea si grija Ta, care nu m-au parasit nici o clipa?!
 
Scumpii mei, traiesc o viata cu totul deosebita de aceea pe care obisnuit o traieste lumea. Cu alte preocupari, alte ganduri, alte bucurii.
 
Cat as fi de fericit ca bucuriile sufletului meu sa ajunga pana in inimile voastre!
 
Vreau sa va stiu curate, bune la suflet, blande, iubitoare, senine, fericite, cuminti, ascultatoare, credincioase, pline de nadejde,, si modeste, si sanatoase.
 
Sa traiti o viata simpla, cat mai simpla. Participati cu viata voastra la simplitatea si frumusetea naturii. Imbracati-va modest si curat. Rochitele intotdeauna sa vi le faceti lungi, pana mai jos de genunchi. Pantofii sa aiba tocurile cat mai joase cu putinta. Sa nu va fardati. Cat de frumos sade unor fete in tinuta lor naturala¦ Sub nici un motiv sa nu va boiti buzele sau obrajii!
 
Pastrati-va curate asa cum Dumnezeu v-a lasat, caci curatenia, naturaletea este adevarata frumusete si podoaba¦ Nu va duceti pe la baluri. Va cer mult deodata¦ In realitate, nu va cer nimic altceva decat sa fiti model de cumintenie si desavarsire crestina.
 
Feriti-va de prieteniile rele, caci pacatul se transmite pe nesimtite. Cu tot sufletul va indemn la o viata crestina! Ganditi-va ca nimeni din aceasta lume nu v-ar putea dori mai mult bine decat acela pe care vi-l doresc eu.
 
Scumpa si buna mea mama, te rog din inima ai grija de sufletul fetitelor mele scumpe! Si indeamna-le si matale la o viata crestina, asa dupa cum Dumnezeu o doreste.
 
Ma rog intotdeauna pentru voi. Astept senin ziua fericita cand voi fi din nou in mijlocul vostru. In viata de inchisoare am luat hotarari mari, de viata curata si de totala daruire. Vreau sa nu mai traiesc pentru mine¦
 
O scrisoare inedita a fericitului Valeriu Gafencu catre mama si surorile sale
 
– aparuta in revista Familia ortodoxa, nr. 2(13)/2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *