Pe mama n-o face nasterea, ci cresterea cea buna¦

Parintii crestini, Vasile si Emilia, sunt o pilda tuturor parintilor in educatia morala a copiilor lor, perceputa ca o indatorire importanta. In mod special mama Emilia si bunica Macrina le cheama pe toate mamele sa se ingrijeasca de cresterea copiilor intru invatatura si mustrarea Domnului, pentru ca educatia crestina cultiva si mantuieste sufletele oamenilor.
 
De aceea sunt datoare nu doar sa-i hraneasca pe copiii lor si sa-i educe in duhul stiintei lumii, ci inainte de toate sa-i formeze moral. Pentru ca oricate cunostinte ar dobandi, nu le sunt de folos daca se arata lipsiti de intelepciunea cea de la Dumnezeu. Studiile universitare si limbile straine, muzica si diplomele cu siguranta ca sunt bune, insa educatia sufletului este indispensabila pentru formarea caracterului.
 
Acesta este adevarul despre care trebuie sa tina seama orice mama, caci, asa cum spune Sfantul Ioan Gura de Aur, pe mama n-o face nasterea, ci cresterea cea buna. Datoria mamei nu este doar a aduce copii pe lume, ci si de a se ingriji de educatia morala a copiilor ei.
 
Atanasie I. Skarmoghiani, Mamele crestine ale Sfintilor Trei Ierarhi, Editura Egumenita, Galati, 2012, p. 13-14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *