Psalmul 90, o rugaciune care are o putere foarte mare impotriva duhurilor celor rele

E bine de stiut ca scrierile teologice afirma despre acest psalm ca el ii confera celui ce il citeste adesea interior, meditand cat mai profund asupra lui intr-o stare de liniste si puritate sufleteasca certitudinea de nezdruncinat a protectiei divine. Pot fi astfel evitate evenimentele cu caracter nefast, manifestandu-se de multe ori un ajutor providential chiar si atunci cand acest ajutor pare a fi ceva imposibil.
 
Psalmul 90 este o rugaciune a lui David, care are o putere foarte mare impotriva duhurilor celor rele. In stilul sau poetic regele David ne arata cat de mare este apararea lui Dumnezeu fata de cei care nadajduiesc in ajutorul Lui.
 
Intelegem din aceste versuri credinta profunda pe care omul trebuie sa o aiba in Dumnezeu, indiferent de necazurile prin care ii este dat sa treaca. Relele din viata noastra sunt fie o consecinta a pacatelor, fie o cercare a credintei si a rabdarii noastre.
 
Intr-un alt psalm (124:1) spune ca cei ce se incred in Domnul sunt ca Muntele Sionului, adica tari si de neclintit. Nu se vor clatina in veac cel ce locuieste intru acoperamantul Dumnezeului cerului, adica in biserica cea vie a Mantuitorului Hristos. Dumnezeu ii ocroteste pe cei care scapa la limanul cel mantuitor al Bisericii.
 
Psalmul 90
 
Cel ce locuieste in ajutorul Celui Preainalt, intru acoperamantul Dumnezeului cerului se va salaslui. Va zice Domnului: Sprijinitorul meu esti si scaparea mea; Dumnezeul meu, voi nadajdui spre Dansul.
 
Ca El te va izbavi din cursa vanatorilor si de cuvantul tulburator. Cu spatele te va umbri pe tine si sub aripile Lui vei nadajdui; ca o arma te va inconjura adevarul Lui.
 
Nu te vei teme de frica de noapte, de sageata ce zboara ziua, de lucrul ce umbla in intuneric, de molima ce bantuie intru amiaza. Cadea-vor dinspre latura ta o mie si zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia.
 
Insa cu ochii tai vei privi si rasplatirea pacatosilor vei vedea. Pentru ca pe Domnul, nadejdea mea, pe Cel Preainalt L-ai pus scapare tie. Nu vor veni catre tine rele si bataie nu se va apropia de locasul tau.
 
Ca ingerilor Sai va porunci pentru tine ca sa te pazeasca in toate caile tale. Pe maini te vor inalta ca nu cumva sa impiedici de piatra piciorul tau. Peste aspida si vasilisc vei pasi si vei calca peste leu si peste balaur.
 
Ca spre Mine a nadajduit si-l voi izbavi pe el, zice Domnul; il voi acoperi pe el ca a cunoscut numele Meu. Striga-va catre Mine si-l voi auzi pe el; cu dansul sunt in necaz si-l voi scoate pe el si-l voi slavi. Cu lungime de zile il voi umple pe el, si-i voi arata lui mantuirea Mea.
 
Sursa: sfatulbatranilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *