Tot ce visezi devine realizabil¦

Da, si totusi numarul de oameni morti e acelasi sau creste. Oamenii nu mai sunt ucisi; se sinucid, apasand pe pedala mai mult decat este in siguranta, mancand ce-i face rau, band ce-i face rau, punandu-si streangul de gat, deci, uraste viata.

 
Pentru ca nimeni nu l-a invatat, nimeni nu a fost un model de viata traita cu bucurie. Si toate modelele actuale sunt: Distrugeti viata! Modelul familial este mestesugul nefericirii. Majoritatea familiilor de pe pamant au invatat cum sa se faca nefericiti unul pe altul. Nimeni nu face un mic efort sa se gandeasca: Ce-l supara pe barbatul meu? sa nu mai fac sa-l supere! Ce-o supara pe femeia mea? ca sa fac ceva si sa n-o mai supere! Ce-l supara pe copilul meu? Ca sa-l ajut! Nu!
 
Toata lumea face exact acelasi lucru sau mai rau si avem o multime de deprinderi, stiinta asta de a face nefericit. Si mai zicem si ca iubim! Pana acolo, incat la mine acasa era o vorba pe care o urasc, era: Rau cu rau, dar mai rau fara rau. Asta nu se poate! Raul e rau si noi trebuie sa uram raul, sa nu-l confundam cu noi, cu persoana noastra sau cu persoana aproapelui. Sa stim ca raul este fapta facuta sub inspiratia diavolului, care profita de neputinta mea de a-mi trai starile de frica, de suparare, de neliniste. Or, aceste stari ma pot ajuta sa fiu viu, sa rezolv problema, sa fac fata vietii, pentru ca nu m-am nascut in rai. Din pacate, suntem in alta parte.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *